Erman SABAN ile "Merhaba Rumeli" Söyleşisi
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ YENİCE MESLEK YÜKSEKOKULU
“Merhaba Rumeli”
23 Mart 2021 Pazartesi, Saat: 21.00 (video konferans)
 
Yüksekokul öğrencileri için “Merhaba Rumeli” adlı söyleşi
2007-2009 yılında yönetmeliğini Serdar Akar’ın yaptığı Elveda Rumeli” dizisinde ‘Kaymakam Dilaver’ ve 2011 yılında yönetmeliğini Yağmur & Durul Taylan’ın üstlendiği “Muhteşem Yüzyıl” dizisinde ‘Sinyor Gritti’ rolünden tanıdığımız, aslında pek çok dizi sinema ve tiyatroda rol alan başarılı oyunculuğunun yanı sıra mütevazi ve beyefendi kişiliği ile bilinen ünlü oyuncu Erman Saban, Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu öğrencilerine “Merhaba Rumeli” konulu seminer verdi.
 
Karabük- Yenice Meslek Yüksekokulu’ndan Dr. Öğr. Üyesi Elif Marıl’ın moderatörlüğünde yürütülen ve çevrimiçi olarak 22 Mart 2021 Pazartesi akşamı düzenlenen söyleşi; çoğunluğu öğrenciler olan 60 civarında katılımcı ile gerçekleştirildi.
 
Sanata ve sinemaya ilgi duyan gençlerin; yeteneklerini geliştirebileceğine vurgu yapan Erman Saban, tiyatro, sinema ve oyunculuk hakkında bilgilerin yanı sıra, Makedonya ve Balkanlardaki hayat ve kültürden ve kendisinin de eğitim aldığı tarihi Üsküp tiyatrosundan da söz etti. Oyunculuğa dair deneyimlerini ve anılarını paylaşan sanatçı/oyuncu Erman Saban drama eğitimin önemine değinerek, oyunculuğa ilgi duyan gençlerin sorularını cevaplayarak önerilerde bulundu.
 
Rumeli kültürü ve oyunculuk, tiyatro ve sinema hakkında yapılan bilgilendirme ve söyleşiden memnun kaldıklarını ifade eden öğrenciler, moderatörlük yapan Dr. Öğr. Üyesi Elif Marıl ve Yüksek Okul Müdür Dr. Öğr. Üyesi Zafer Albayrak davetlerini kırmadığı için sanatçı Erman Saban’a teşekkür ettiler.