Müdürümüz İsmail Karacan Profesör ünvanını aldı
YENİCE Meslek Yüksekokulu Müdürümüz, Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölüm hocası İsmail Karacan profesör oldu.

Doçentlik ünvanını tamamlayan Karacan, profesörlük için gerekli olan prosedürleri tamamlayarak, profesörlük ünvanını aldı.

İSMAİL KARACAN KİMDİR?

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde 1950 yılında doğdu. İlköğrenimini Viranşehir ilçesinde, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da Erkek Sanat Enstitüsünde yaptı ve okul birincisi olarak 1968 yılında mezun oldu. 1968-1972 yılları arasında Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu Tesviye bölümünü okudu ve ilk görev yeri olan Bingöl Endüstri Meslek Lisesine tesviye atölyesi öğretmeni olarak atandı. 1972-1976 yılları arasında Bingöl’de “ Teknik Öğretmen” olarak görev yaptı.
1976 yılı sonunda mezun olduğu Ankara Erkek Teknik Yüksek Öğretmen Okulu’nun “Asistanlık” sınavını kazanarak yüksek öğretimdeki ilk görevine başladı. 1976 – 1979 yılları arasında Ankara’da Devlet Lisan Okulunda yabancı dil eğitimini, Ankara İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi İşletme Yönetimi Enstitüsünde “ Üretim Yönetimi” alanında yüksek lisans – Master – çalışmasını tamamladı. Asistanlık tezini de tamamlayarak Yüksek Teknik Öğretmen Okulu Yönetim Kurulu tarafından 1979 yılında “Öğretim Görevlisi” ünvanı verildi.
1980 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Dünya Bankası’nın “Teknik Öğretimi Geliştirme” Projesi için İsviçre’de CNC ve EDM alanında inceleme yapmak ve bu alanlardaki gelişmeleri takip etmek için Bevilard ve Geneve şehirlerinde eğitim gördü.
1982 yılında “ENDÜSTRİYEL HİDROLİK” kitabını, 1985 yılında “ PNÖMATİK KONTROL” kitabını, 1989 yılında da “HİDROLİK VE PNÖMATİK” adlı kitaplarını yayınladı. Bu üç kitap Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Başkanlığı tarafından “KAYNAK KİTAP” olarak kabul edilmiş ve teknik öğretim okullarına tavsiye edilmiştir.
1990 yılında YÖK / Dünya Bankasının “Teknik Eğitimi Geliştirme” Projesi gereği açılan ingilizce sınavını kazanarak İngiltere’de Bradford Üniversitesinde 9 ay bulundu. Burada CNC, Hidrolik ve Pnömatik, Eğitim Teknolojileri ve Öğretim Metotları alanında eğitimlere katıldı.
1993 yılında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Simav Teknik Eğitim Fakültesinin kuruluş çalışmalarını yapmak üzere Kurucu Dekanlığına tedviren atandı. Fakülte kuruldu ve eğitime başlandı.1995 yılında da aynı binada Simav Meslek Yüksek okulunu kurdu. Aynı anda hem Fakültenin Dekan vekilliğini hem de Yüksekokulunun Müdürlüğünü 7 yıl yürüttü. 1997 yılında NC ve CNC alanında “DOKTORA” tezini tamamladı ve Dumlupınar Üniversitesi tarafından Yrd.Doç.Dr. ünvanı verildi.
2001 yılında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Karabük Teknik Eğitim Fakültesine Yrd.Doç.Dr. olarak geçti. 30 Eylül 2011 tarihinde YÖK - Üniversitelerarası Kurulu tarafından “DOÇENT” ünvanı verildi. 2015 yılında Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu’nun kuruluşunu yapmak üzere “YÜKSEKOKUL MÜDÜRÜ” olarak atandı. Üç çocuk babası olan KARACAN iyi derecede İngilizce, Arapça ve Kürtçe bilmektedir.
Doç.Dr. İsmail Karacan Şubat-2017 tarihinde, gerekli bilimsel ve eğitim faaliyetlerini ve şartları sağladığından dolayı Karabük Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği bölümünün açılan Prof kadrosuna atandı.