Hakkımızda
Tarihçe
Yükseköğretim Kurulunun 26.11.2012 tarih ve 7646 sayılı yazısı ile Karabük ili Yenice İlçesinde Yenice Meslek Yüksekokulunun açılması uygun görülmüştür. 1 doçent, 4 öğretim görevlisi, 2 okutman, 1 yüksekokul sekreteri, 5 memur ile 2015/2016 öğretim yılında Yenice’de derslere başlamıştır.
Hakkımızda
Yenice Meslek Yüksekokulu, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında Mülkiyeti Koruma ve Güvenlik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği programına ilk öğrencilerini almıştır ve eğitime başlamıştır. 2018-2019 eğitim-öğretim yılında Bilgisayar Teknolojileri Bölümü, Bilgisayar Programcılığı ve Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi programlarına öğrenci kabul etmiştir. Toplam öğrenci sayımız 232'dir.
İçinde bulunduğumuz eğitim binamızı, Yenice Yüksekokul Yaptırma Derneği temelini atmış, daha sonra da Karabük Üniversitesi devletimizin imkânları ile binayı tamamlamıştır. Yüksekokulumuz, bugüne kadar kaymakamlığın maddi ve manevi desteğini her zaman yanında görmüştür. Kaymakamlık ve yerel yöneticiler ellerinden gelen yardımı yapmışlardır.
Bütün derslerimiz konusunda uzman hocalar tarafından verilmekte ve boş geçen dersimiz bulunmamaktadır. Okulumuzdaki bilgisayar laboratuvarında ve okul içinde internet erişimi olup öğrencilerimiz rahatlıkla internete girip aradıkları ve istedikleri dokümanlara ulaşabilmektedir.
Yüksekokulumuzda 12 adet derslik, 4 tane amfi, yemekhane, kantin, 2 tane bilgisayar laboratuvarı, 16 tane öğretim elemanı odası, 2 tane müdür yardımcısı odası bulunmaktadır. Yüksekokulumuz 10 öğretim elemanı ile 2022/2023 eğitim öğretim yılında derslere devam etmektedir.