Nasıl gidilir

NASIL GİDİLİR ?

Yeşil Yenice'ye ulaşmak için birkaç alternatif var; Karayolundan ve demiryolundan.

Ankara-Zonguldak arasında haftanın belirli günlerinde TCDD tarafından düzenlenen karşılıklı tren seferleri ile ilçeye demiryolunun konforuyla ulaşmak oldukça basit ve ucuz. Ankara'dan yaklaşık 350 km ve Zonguldak'tan yaklaşık 65 km mesafedeki Yeşil Yenice istasyonu şehirin içinde denilebilir.

Karayoluyla Yenice'ye ulaşmak isteyenler de iki yönden ulaşabilir. Yenice'ye Zonguldak'tan direkt otobüs seferleri mevcut. Kendi aracıyla gelecekler ise Zonguldak-Devrek yolunun Gökçebey ayrımından Yenice yoluna girmeleri gerekli. Ayrımdan sonra Yenice'ye 15 dakikada ulaşmak mümkün.  

Diğer bir yön ise Karabük üzerinden Yenice'ye ulaşmak. Karabük-Yenice arasında düzenli otobüs seferleri yapılıyor. Bu yol, Karabük'ten sonra yaklaşık 33 km.

İstanbul ve Ankara’dan Yenice’ye, Yenice’den de hem Ankara’ya hem de İstanbul’a direk otobüs seferleri bulunmaktadır. Bu seferlerden de faydalanarak Yenice’ye gelinilebilir.

Hava yoluyla gelmek de mümkün aslında Yenice'ye. Tabii bunun için bir helikoptere ihtiyacınız olacak :)

Ayrıca Yenice'ye 45 km uzaklıktaki Çaycuma ilçesinde özel ve küçük uçakların inebileceği bir minik havaalanı var.

Yenice'ye hangi yolla gelirseniz gelin, daha Yenice'ye girmeden yeşilin kokusunu alacaksınız, doğanın sizi kucakladığını ve içine doğru çektiğini hissedeceksiniz.