Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri
Meslek Yüksekokulumuz Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölümü 2018/2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren "Raylı sistemler makine teknolojisi" programına öğrenci kabul etmektedir. Öğretim planı için tıklayınız. Ders içerikleri için tıklayınız. 

Öğretim Elemanları

Öğr. Gör. Ekrem Sabır GEZER
Öğr. Gör. Bahadır Furkan KINACI
Öğr. Gör. Eyyüp TAŞKAYA

Program Hakkında

2018-2018  Eğitim-Öğretim yılında ilk kez öğrenci alan 2 yıllık bir ön lisans programıdır.
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere ‘’Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Teknikeri’’ ünvanı  alabileceklerdir.
Karabük ilinin Yenice İlçesinde bulunan Yüksekokul binasında eğitim faaliyetleri sürdürülmektedir.

Misyon

Bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilen, kendini sürekli geliştiren, yüksek nitelikli ve performanslı, evrensel değerlere saygılı Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Teknikeri yetiştirmektir.

Vizyon

Toplumsal kalitenin artmasına katkıda bulunacak; kaliteye önem veren, kaliteli hizmet vermeyi kendine ilke edinmiş, toplumsal değerlere saygılı Raylı Sistemler Makine Teknolojisi Teknikeri yetiştirmek ve bu alanda öncü program olmaktır.

Kabul ve Kayıt Koşulları

Türkiye Yüksek öğretim Kurulu (YÖK), tarafından belirlenen düzenlemeler çerçevesinde bu program için öğrenci kabulüne Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen üniversite giriş sınavı ile yapılmaktadır. Öğrencilerin akademik program tercihlerini, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezine sunulmasından sonra (ÖSYM), üniversite giriş sınavında elde ettikleri puanlara göre ilgili programa öğrencileri yerleştirir.

Mezuniyet Koşulları

Ders planındaki 120 AKTS kredisine sahip olan tüm dersleri başarmak,
4.00 üzerinden en az 2.00 genel not ortalamasına sahip olmak,
30 iş günü (8 AKTS kredisi) boyunca yaz stajını tamamlamak gerekmektedir.
Detaylı bilgi: "Karabük Üniversitesi Ön lisans - Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği"


Mezunların İstihdam Olanakları

Mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda; raylı sistemler sektöründe hizmet veren TCDD, Tülomsaş, Estram, Burulaş, İzmir Metro A.Ş. vb. işletmelerde istihdam edilebilirler. Ayrıca ülkemizde gün geçtikçe artmakta ve olan raylı sistem yatırımlarının sonucunda da kamu ve özel sektörde istihdam olma olanakları yüksektir.